Güzel Sözler Mesajlar
 
  Sık Kullanılanlara Ekle         Hakkımızda         RSS Bülteni         Çok Okunanlar         Çok Arananlar
SİTEDE ARA :   
 
 
 
Banu Alkan          (3959 Kez Okunmuş)
 
 
A | B | C | Ç | D | E | F | G | Ğ | H | I | İ | J | K | L | M | N | O | Ö | P | R | Q | S | Ş | T | U | Ü | V | W | X | Y | Z
 
 Nisan 1958 yılında Dubrovnik, Yugoslavya'da doğdu.

Gerçek adı Hırvatça "Yaban Gülü" anlamına gelen Remka Rebroyna olan Banu Alkan’ın, marangoz bir babanın beşinci çocuğu olarak 1 Nisan 1958'de (o zaman Yugoslavya) Hırvatistan'nın Dubrovnik kentinde dünyaya geldi.

Ailesiyle birlikte 1966 yılının Aralık ayında Dubrovnik'ten Balıkesir ili Edremit ilçesine göç etti. Ailece Türk vatandaşı olup "Alkan" soyadını aldılar ve Remka, "Banu" oldu. Sonra İstanbul'a taşınarak Kartal’da ikamet ettiler ve çocukluğunun büyük bir bölümü orada geçti.

Kartal Maltepe Lisesinde başladığını öğrenimine lise 2.nci sınıfta ara verdi. Gençliğinde rüyalarını süsleyen mankenliğe 16 yaşında LCC kurslarına giderek başladı ve Aydan Adan-Füsun Özben Mankenlik Ajansı’nın kadrosuna girerek bazı reklam filmlerinde rol aldı.

Sanatçı, 17 yaşındayken evli ve zengin bir işadamı olan Gürbüz Hanif’le birlikte olmaya başladı. 20 yıla yakın süren bu ilişki, Hanif’e kanser teşhisi konmasından kısa bir süre sonra ölmesiyle sona erdi. Alkan bu 20 yıl boyunca oldukça rahat bir hayat yaşamıştı.

Banu Alkan 1989 yılında çektiği son filminden sonra uzun bir süre ortada görünmedi. 1998 yılında, “Neremi” adlı bir albüm çıkartarak gündeme oturdu. Oyuncunun şarkısı, sesi ve yorumu uzun süre eleştirildi ve ilgi odağı oldu. Alkan, 2001 yılında “Tuzu Kurular” ve 2005 yılında da “Kızma Birader” isimli televizyon dizilerinde oynadı. Banu Alkan, 1975 – 1989 yılları arasında çektiği filmlerle de, çıkardığı albümle de adından sürekli söz ettirmeyi başaran bir isimdir.

“Afrodit” lakaplı sanatçı, her zaman olumlu tepki toplamasa da sürekli gündemde kalmayı başarmaktadır.

Filmografi

İsyan (1975)
Taksi Şoförü (1976)
Akrep Yuvası (1977)
Vurun Beni Öldürün (1980)
Ağla Gözlerim (1981)
Günah Defteri (1981)
Ben De Özledim (1981)
Nikah Masası (1982)
Aşkların En Güzeli (1982)
İlişki (1983)
Bataklıkta Bir Gül (1983)
Gecelerin Kadını (1983)
Kadınca (1984)
Sokaktan Gelen Kadın (1984)
Kızgın Güneş (1984)
Katiller De Ağlar (1985)
Arzu (1985)
Bu İkiliye Dikkat (1985)
Sarı Bela (1985)
Mavi Yolculuk (1986)
Seviyorum (1986)
Afrodit (1987)
Güneşten De Sıcak / Sarı Güneş (1987)
Yaşamak (1988)
Vahşi Ve Güzel (1989)
Tuzu Kurular (2001) - (TV Dizi)



 
Bu Konu İçin Hiç Yorum Yapılmamış. İlk Yorumlayan Siz Olabilirsiniz.
 

Benzer Konular :
 
  Aykut Kocaman   Beren Saat
  Gülşen Kutlu   Nuran Sultan
  Ebru Kocaağa   Timur Savcı
  Mehmet Günsür   Şebnem Bozoklu
  Şükran Ovalı   Gül Gölge Saygı
  Sarp Bozkurt   Selin Demiratar
  Beste Bereket   Gamze Özçelik
  Zeynep Çamcı   Nurgül Yeşilçay
  Tansel Öngel   Sansar Salvo
  Selin Şekerci   Nadide Sultan
 
 
Copyright 2012 © Türkiye'nin En Büyük ve En Gelişmiş Güzel Sözler ve Mesajlar Sitesi GuzelMesaj.Net ™   Tüm Hakları Saklıdır.    Webmaster AlpereN